Current Market: italien
Country: Italia
Country code: IT
Diese Seite unterstützt deinen Browser nur begrenzt. Wir empfehlen dir, zu Edge, Chrome, Safari oder Firefox zu wechseln.

GUTE NACHRICHTEN! VERSAND NACH ÖSTERREICH & DEUTSCHLAND AB 43,90 € VERSANDKOSTENFREI. AUSNAHMEN GELTEN.*

Cart 0

Sorry, sieht so aus, als hätten wir nicht genug von diesem Produkt.

Produkte

Jetzt den Newsletter abonnieren.

Jetzt zum Newsletter anmelden und 5% Rabatt auf Ihre erste Bestellung sichern.

Zwischensumme Kostenlos

Versand, Mehrwertsteuer und Rabattcodes werden an der Kasse berechnet

Dein Warenkorb ist derzeit leer.

Avocado öl

Mikä avokadoöljy oikeastaan on?

  • INCI: Persea Gratissima Oil

  • Valmistettu avokadon hedelmälihasta (ei kivestä).

  • Rikas muun muassa:

    • Öljyhappo (omega-9), lisäksi palmitiinihappo, linolihappo jne.

    • E-vitamiini (tokoferolit) ja muita antioksidantteja

    • Fytosterolit (erityisesti β-sitosteroli), jotka muistuttavat ihon estettä ja tukevat sitä.

Siksi avokadoöljyä on monissa runsaissa voiteissa, salvoissa ja kasvoöljyissä.


Tärkeimmät vaikutukset ihoon (ulkoinen käyttö)

1. Kosteus & este

Avokadoöljy on klassinen emollientti:

  • muodostaa lipidikalvon,

  • vähentää transepidermaalista veden haihtumista (TEWL),

  • tukee ihon hydrolipidikalvoa .

→ erittäin hyvä kuivalle, kypsälle, herkälle iholle, myös ”talvi-iholle”.


2. Uudistuminen & haavan paraneminen (pienemmät vauriot)

Eläin- ja solututkimukset sekä ensimmäiset kliiniset tiedot osoittavat:

  • Avokadoöljyä sisältävät voiteet nopeuttavat haavan paranemista,

  • edistävät kollageenisynteesiä ja uudelleenepitelisaatiota,

  • vähentävät tulehdussoluja haava-alueella.

Kliinisesti merkityksellinen lähinnä tukena seuraavissa:

  • kuivat, halkeilleet ihoalueet,

  • lievät ärsytykset, naarmut,

  • auringon, kylmän, ärsytyksen jälkeen.

Ei korvaa lääketieteellistä haavanhoitoa syvissä tai infektoituneissa haavoissa.


3. Rauhoittava kuivissa dermatooseissa

Rasvahappojen + antioksidanttien + fytosterolien ansiosta avokadoöljy vaikuttaa: tulehdusta vähentävästi

  • kutinaa lievittävästi,,

  • ihoa rauhoittavasti.

  • On olemassa:

vanhempi tutkimus: B12-vitamiinivoide + avokadoöljy osoitti hyvää ja pidempään kestävää vaikutusta

  • psoriaasissa verrattuna klassiseen D-vitamiinihoitoon. Viitteitä siitä, että avokadoöljy voi olla hyödyllinen

  • ekseemassa/atooppisessa dermatiitissa este- ja rauhoittavan vaikutuksensa vuoksi (emollientti osa hoitokokonaisuudessa) → Apteekissa voit mainita sen

tukevana hoitotekijänä kuivissa dermatooseissa – erota aina selkeästi varsinaisesta lääkehoidosta. 4. Antioksidatiivinen & ”ympäristöstressin” suoja


E-vitamiinin, karotenoidien ja tyydyttymättömien rasvahappojen ansiosta:

avokadoöljy

  • sitoo vapaita radikaaleja ,

  • auttaa vähentämään jonkin verran UV- ja saasteperäistä oksidatiivista stressiä .

Tästä syystä sitä on usein ”anti-age”-formulaatioissa : lähinnä tukena joustavuudelle, sileydelle ja kokonaisvaltaisesti hyvinvoivalle iholle.


5. Ihontuntu, komedogeenisuus & ihotyypit

  • Kosmetiikassa avokadoöljy luokitellaan yleensä ei-komedogeeniseksi tai vähän komedogeeniseksi .

  • Imeytyy ”runsaaksi” öljyksi suhteellisen hyvin, mutta voi olla liikaa erittäin rasvaiselle iholle, jos sitä levittää puhtaana ja paksuna kerroksena.

Sopii hyvin:

  • kuivalle, kypsälle, herkälle iholle

  • estevaurioituneelle iholle (esim. ärsytysten, kylmän, saippuan, toistuvan desinfioinnin jälkeen)

  • vartalonhoitoon (sääret, kädet, jalat, kyynärpäät)

Varovaisuutta:

  • erittäin öljyiselle, aknepainotteiselle iholle → mieluummin matalana pitoisuutena voiteissa, ei puhtaana öljynä paksuna kerroksena.


Turvallisuus & varotoimenpiteet

  • Allergia: Avokado kuuluu klassisesti lateksi-hedelmä-syndroomaan – ristireaktiot lateksiallergiassa ovat mahdollisia (yleensä syömisen yhteydessä, mutta varmuuden vuoksi kannattaa mainita).

  • Tunnetussa avokadoallergiassa: mieluummin ei avokadoöljyä iholle.

  • Kuten aina: mieluummin laikkutesti (pieni alue) erittäin herkälle iholle.

  • Hapettunut, härskiintynyt öljy voi ärsyttää → kiinnitä huomiota laatuun ja säilyvyyteen, ihanteellinen: kylmäpuristettu, säilytetty pimeässä.

€ 1,50
inkl. 20% MwSt. zzgl. Versand

Lieferzeit: ca. 3-4 Tage (Ausland abweichend)


[{"variant_id":"55128225087822" , "metafield_value":""}]

Avocado öl

€ 1,50 EUR
Kundenrezensionen

Aqveo
Produkte

Badener Schmerzöl
Produkte